Nieuwe Website 2019

Written by Niels J. Ket on .

Hallo allemaal,

Mijn website is weer up-to-date! Er zijn een hoop aanpassingen gedaan waardoor het minder saai oogt. De vorige zwarte/grijs/witte website paste niet echt bij het kleurrijke vak dat dirigeren is. Daarbij wil ik wat meer de focus leggen op mijn blog artikelen die ik schrijf. En tot slot wilde ik een website die klaar was voor toekomstige dromen en ideeën. Ik denk dat dit gelukt is en ik hoop dat je vaak even zult komen kijken op de website.

Muzikale groet,

Niels Ket

Vertrouwen

Written by Niels J. Ket on .

Als je mij vraagt wat een dirigent allemaal moet kunnen, dan staat in mijn top 10: "vertrouwen hebben in de capaciteiten van de muzikanten". Veel dirigenten zijn in mijn ogen vaak bezig met precies vertellen hoe iets gespeeld moet worden. "Het moet met een dakje gespeeld, precies op de tweede achtste, met een accent op de tweede tel en de overige achtsten wat minder aangezet." En natuurlijk is dat soms ook goed. Maar vaker denk ik dat je de creativiteit bij de muzikant weg haalt. Tenslotte ben jij het dan, als dirigent, die teveel bepaalt hoe iets moet worden gespeeld.

Druiffestival 2017

Written by Niels J. Ket on .

Het druiffestival 2017 is goed verlopen voor OKK Oostwoud. Met een zeer geslaagde uitvoering en een positief rapport kunnen we terugkijken op een mooi kwartaal. Er is veel geoefend en er is in het orkest ook al veel gebeurd. Zo vertelt het rapport dat er een mooie balans is in het orkest is ontstaan. En ook zijn er complimenten voor de dynamiek. Gelukkig zijn er ook nog genoeg aandachtspunten om verder mee te werken. Op naar een mooi kerstoptreden!

ZomerOrkest 2016

Written by Niels J. Ket on .

Na 6 repetitie-avonden met het Zomerorkest Oostzaan (www.zomerorkest-oostzaan.nl) is het bijna zover. Zo'n 60 muzikanten hebben de instrumenten warm gehouden tijdens de zomervakantie en wij zijn er klaar voor! Het belooft een spetterend optreden te worden voor Familie, vrienden en alle andere geïnteresseerden. Met het thema "Fantasierijk" nemen we de luisteraar mee naar verschillende sprookjes en vertellingen. Kom vooral luisteren naar dit sprookjesachtig concert met een zomers tintje!

Samen starten: een warm welkom...

Written by Niels J. Ket on .

Bij veel verenigingen waar ik assisteer merk ik dat de start van de repetitie een soort gelijk stramien volgt. Je hebt een paar vroege vogels, muzikanten die mooi op tijd zijn, de haastigen en de laatkomers. Het is altijd lastig om iedereen op tijd binnen te hebben. Het liefst zou je daar als dirigent ook wat aan willen doen, want gezamenlijk beginnen is een groot goed. Daar is nog heel wat te winnen voor de meeste verenigingen.

Reünie

Written by Niels J. Ket on .

Op zaterdag 12 november 2016 heb ik meegedaan met het Reünieconcert van Muziekvereniging Zijpe. Mijn muzikale carrière begon ooit bij deze vereniging en wel bij de drumband Callantsoog (nog voor de fusie met 't Zand). Deze fusie heeft de vereniging veel goed gedaan en er is een mooie bloeiende vereniging ontstaan waar ik meer dan 25 jaar aan verbonden ben geweest. Het grootste gedeelte heb ik bij de harmonie doorgebracht. De afgelopen jaren heb ik daar nog wel eens ingevallen, maar de "oude garde" niet meer gezien.

KerstConcert 2017 - OKK

Written by Niels J. Ket on .

Het kerstconcert van OKK is door het publiek goed ontvangen. Hier bijgevoegd de recensie.

Zomerorkest 2016 (verslag)

Written by Niels J. Ket on .

Het zit erop. Na 6 weken intensief repeteren was gisteren (28 aug) ons slotconcert in Twiske Haven. Er was lekker veel publiek op afgekomen, het weer zat mee en de orkestleden hebben een mooi concert ten gehore gebracht. We begonnen met een goed uitgevoerd Orion. Het werd mooi sonor gespeeld. Pinocchio was het lastigste stuk op de lessenaar. Ondanks een paar kleine foutjes werd ook dit stuk behoorlijk goed uitgevoerd, zeker als je bedenkt dat we voor dit werk maar 6 repetities hebben gehad. Daarna werd het publiek getrakteerd op Cinema Paradiso - Love Theme. Mooi solistisch spel van Paul op klarinet en Jeanette op fluit, ingetogen begeleid door het orkest.